tirsdag 17. januar 2012

En måned sammen med Filius! :-)

Finingen vår!

I dag er det en måned siden vi var i Ulsteinvik og hentet Filius!
Det har vært både jul og nyttår i mellomtiden, så tiden har i grunn bare flydd :)

Julaften spiste vi lunsj med en del av familien til Torbjørn. Filius tok en rask hilserunde på de 40-50 oppmøtte, snuste litt rundt i lokalet og fant seg en stol å sove under til vi var ferdige å spise. Da var barna begynt å bli ganske utolmodige, de hadde jo sååå lyst til å leke med han! De gikk ut og lekte og herjet :) Filius er veldig glad i og interessert i barn, så dette syntes han var stor stas!

Filius har fått julegave :-)


Dagene før nyttårsaften begynte det å smelle litt raketter både her og der uten at Filius brydde seg noe nevneverdig om det. Klokken 23:30 på nyttårsaften fikk pipen en annen lyd. Vi var ute på tissetur da en rakett smalt ganske nærme oss. Filius ble ganske skremt, og ville ikke gå ut før ting var begynt å roe seg igjen. Han reagerte heldigvis ikke på smellingen når han var inne, og oppførte seg helt normalt. Både spiste, drakk og lekte :)

Sofakos!

Like over nyttår dro vi til Iris sin far og familie i Sandefjord. Der ble Filius blant annet møtt av 6 westie-tisper. Disse prøvde å "oppdra" han litt, men Filius brydde seg katten om det. Han terget og ertet og syntes det bare var moro å få kjeft og oppmerksomhet ;-)

Filius og DeeDee ble gode venner! :-)

I Sandefjord fikk han også hilse på høner, hester og geiter. Geitene var spesielt spennende å følge med på og hestepærer ble det nye favoritt godteriet....


Hva er hund og hva er reinsdyrskinn?? ;-)
Filius har hele tiden slått seg til ro i bilburet, så både turen frem og tilbake gikk fint :-) Ligger han i bilburet kan han også ligge alene en stund uten å bry seg.

Hjemme i leiligheten kan han fint finne på å stikke opp/ned til en annen etasje enn vi er i, og han klarer fint å være noen minutter alene i et annet rom. Han trenger heller ikke å se oss hele tiden for å være trygg, men vi merker at han gjerne vil høre oss/andre lyder. Vi har prøvd å gå på butikken tre ganger hvor han ble igjen hjemme alene. Da har vi laget et lite godbit-søk slik at han er opptatt når vi forsvinner ut døren. Første gang hørte vi ikke et knyst, og tenkte at dette gikk kjempebra, men de to andre gangene har har han vært mer urolig. Planen er derfor å "ta et skritt tilbake" og redusere tiden han er alene. Siden han ellers er så trygg og selvsikker håper og tror vi at det ikke vil gå så lang tid før han er like trygg hjemme som i bilburet!

Bortover i gangene vi bor har Filius sjarmert de fleste av naboene :) Han blir til og med invitert inn på besøk, mens vi må stå utenfor å holde døren :P Vi har skogen rett utenfor døren, så han går mye uten bånd og er veldig flink å komme på innkalling. Han takler også båndet fint, men vi kjenner at han er blitt ganske sterk etter hvert :)

Ser han en del likheter med søsteren sin Fluffy :) Både sovestil, ett øre opp og desverre også litt urin-problemer. Ser ut som Filius har fått forhudsbetennelse/-katarr. Han begynte plutselig å skvette litt hist og her inne, vaske seg spesielt i det området pluss at det kommer pittelitt hvit guffe ut. Han virker ikke noe plaget med det og almenntilstanden er fin, så vi skal prøve å skylle og følge litt med på det. Det er jo veldig vanlig at hannhunder får dette, så vi prøver litt "hjemmemedisinering" og ser, før vi tar han med til vet.

Torbjørn har desverre mattekurs om torsdagene, så det blir bare Iris Renate som deltar på valpekurset. Blir morsomt å treffe Fluffy, Helene og Ole-Bjørn! :-)

1 kommentar:

  1. Håper dere hadde det fint på valpekurset! :) At søskene syns det var morsomt å møte hverandre igjen :)

    Gleder meg til fortsettelsen,og at vi sees i slutten av februar! :)

    SvarSlett