fredag 6. april 2012

Oppdatering fra Filius og Co

Må først og fremst få gratulere med det nydelige H-kullet til Beathe og Celia! :) Godt jobba av dere begge to! Fødselen dro jo ut, så det er klart dere var slitne begge to. Men veldig kjekt at det gikk så fint som det gjorde :-)

Har lenge tenkt at det var på høy tid å lage et nytt blogginnlegg, men det har visst aldri blitt noe av. Sist inlegg hadde vi hatt Filius i hus i en måned og nå har vi snart hatt han her i 4, så nå var det bare å skjerpe seg og sette i gang.

Siden sist har det jo skjedd litt av hvert. Vi gått på og gjort ferdig valpekurs, vi har testet oss i utstillingsringen og vi har gått veldig mange fine turer. Med en hund i hus er det alltid noe å ta seg til :-)

Filius har vokst veldig mye fra de 8-9 kiloene han var da vi fikk han, til de 22,5 kg han er nå. Han har mistet alle valpetennene sine, så nå er han gått i fra å bite på ting til å rive de i stykker :P Han er fortsatt en VELDIG nysgjerrig valp, både på mennesker, andre dyr og omgivelsene. Dette gjør jo ikke akkurat treningen så enkel til tider, da vi og godbitene er det minst interessante som finnes i hele vide verden :p

Vi har han stort sett med oss over alt hvor vi drar, så han har fått oppleve veldig mange forskjellige miljøer og møtt mange forskjellige hunder. Han viser seg som en meget trygg valp med god psyke, så han koser seg heldigvis hvor enn vi drar :-)

Merker jo at han er modnet siden vi fikk han. De litt keitete (men veldig sjarmerende) bevegelsene er blitt mer selvsikre og koordinerte og han har fått mye mer spenst. Selve kroppen har jo også endret seg veldig. Han har gått fra å være en klumpete pelsball til rett og slett ha form som en hund :P Pelsen hans har jo lysnet mye siden vi fikk han, og noe av valpepelsen begynner å skiftes ut med "voksenpels". Han har også omsider fått opp begge ørene, etter et tips vi fikk av en annen oppdretter under hundeutstillingen i februar.

For at det ikke skal bli så mye "mas", legger vi bare ut noen bilder vi har tatt siden sist innlegg :-)

Når Filius er alene hjemme liker han godt å sitte å se ut av vinduet på det som skjer utenfor :-) Av og til stikker han opp for å sitte slik å speide om vi er hjemme også.

Her står han på altanen og speider :-)

Filius på favoritt-puten med favoritt-bamsen. Får Filius noe ekstra godt, eller han skal kose seg med noe, er det alltid å pile bort på denne puten med det :-)


Her har Filius for første gang sovnet på fanget til Iris. Dette ble vi så overrasket over at vi bare måtte ta bilde av det! :p Han har blitt mer kosete den siste tiden. Nå ligger han gjerne i sofaen/sengen og kneker seg oppi oss, eller passer på å holde en pote på oss. Dette til stor begeistring fra det kvinnelige innslaget i "flokken vår" ;-)

Hvem sin hund er dette?? Ene valpekurs-kvelden foregikk i et aldeles forferdelig vær, så Filius ble rett og slett søkk gjennombløt. Men gutten er fortsatt like glad og fornøyd :-)

Vi kan vel egentlig innrømme først som sist at Filius er en bortskjemt valp :P her ligger han i sengen vår og sover. Bruker pute og alt.

Filius ELSKER å gå på tur ute i skogen og på fjellet, så her kommer noen bilder hvor han virkelig er i sitt rette element :-)

Tror Filius har gått i lære hos Aimee den tiden han bodde i Ulsteinvik, for ofte er han i full gang med å dra opp røtter.Da er det vel på tide å runde av, og ønske alle sammen en riktig god påske! Vi har meldt oss på oppfølgingskurset til valpekurset, og håper på å se både Fluffy og Patton med eiere der også! :-) (prøvde å få dette helt ned i bunn av innlegget, men det var visst ikke så lett. Så da blir det desverre stående her oppe, helt malplassert)

2 kommentarer:

 1. Så kjekt å få en liten oppdatering! :) Stor gutt er han blitt, med sine 22,5 kg. Like tung som pappa Albert :)

  Fikk dere meldt på til Førde foresten? :) Hadde vært kjekt se dere igjen :) Send meg gjerne noen av bildene i fullversjon som jeg kan legge på hjemmesiden :) han er blitt en kjempeflott gutt! :)
  Klem fra Beathe og alle små og store :)

  SvarSlett
 2. Ja, han er en skikkelig goding! :) Men i dag har han vært litt tufs stakkar. Han fikk et bein å gnage på i går, så tror han forspiste seg litt der, og ikke fikk tygget opp alle bitene godt nok. Kastet opp noen ganger og har sovet mye. Men han virker heldigvis kvikk og fin i formen nå :)

  Vi fikk meldt oss på i Førde ja. Men har ikke booket noen overnatting enda, så får håpe de har overnatting til oss :p

  Bildene ligger på den andre pcen, så skal ta å sende deg litt bilder neste gang jeg bruker den :-)

  SvarSlett